20 Kasım 2011 Pazar

Peynirli Poğaça



Fırından nefis kokular eve dağıldı. Herkes sıcacık çıtır poğaçaları yemek için sabırsızlanıyor. Ama olmaz.. biraz soğusun tadı iyice sinsin ki damaklardaki tadı hiç silinmesin.

Beklemeye değdi...Herkes halinden memnun...İnce belli bardaklarda çayını yudumlayan herke bir ısırık da poğaçasından alıyor. Yüzlerdeki gülümsemeye değer...Afiyet olsun..

Peynirli poğaça

2 yumurta
4-5 bardak un
150 gr eritilmiş margarin
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 çimdik tuz
1 su bardağı yoğurt

İç harcı için

Alternatifleriniz çok. Peynir maydanoz ikilisi, kıyma ve patates de kullanılabilir. Size kalmış..

Tüm malzemeyi yoğurup harcı içine koyun ve ister yuvarlak, ister D şeklinde şekillendirin.

Üstüne 1 yumurta sarısı sürüp çörekotuyla süsleyin. Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 25-30 dakika pişirin.

Afiyetle...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...