25 Temmuz 2011 Pazartesi

Leziz Cupcakeler

Aslına baktığınızda minik lokmalık ama tadı ağızda büyüyen, büyüdükçe bir tane daha mı diye düşündüren ama düşününce bunun da sonu yok ye ye nereye kadar dedirten leziz cupcakeler...Neden hep güzel şeyler yasak? Şöyle özgürce yesek ama kilo almasak ne güzel olur. Ama olmuyor işte herşey kararında. O zaman gelin size, sizin bir tane yedikten sonra kendinizi tutup yememeniz gereken ama yiyenlerin daha yok mu diyeceği bir cupcake tarifimi vereyim.

Doğumgünü Cupcakeleri
  •  60 gr tuzsuz tereyağı
  •  1 yumurta 
  • 1 nescafe fincanı un
  •  1 nescafe fincanının 3/4'ü süt
  •  1 çay bardağı portakal suyu
  •  1 çay bardağı damla çikolata
  •  2 çay kaşığı tarçın
  •  1 çay kaşığı kabartma tozu 
  •  1 paket vanilya
  •  1 çimdik tuz 
Tüm malzemeyi tahta bir kaşık ya da spatulayla hafif hafif karıştırın. Homojen bir karışım olduğunda cupcake kağıtlarına kağıtların yarısı dolacak şekilde aktarın. Eğer çok kabarık istiyorsanız yarısını doldurun ki bundan dolayı adet düşecektir. Normalde yarısı doldurulan kağıtlarla yaklaşık 10 adet cupcake çıkıyor. Daha az doldurursanız adet 12-13 'ü bulacaktır.

Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 20 dakika pişirin. Kürdanı batırıp kontrol edin temiz çıkıyorsa cupcakeler hazırdır.
İster royal icing, ister butttercream isterseniz şeker hamuruyla kaplayın ve süsleyin.

Afiyet olsun

*Süsleme örnekleri için internetten bulduğum bazı fotoğrafları paylaşıyorum.

Gül aromalı buttercream ve çikolatalı cupcake


Beyaz kremalı limonlu cupcake


Limon ve böğürtlen aromalı cupcake



Göz Kamaştırıcı Sofralar

Yediğiniz yemek kadar önemlidir oturduğunuz masanın şıklığı. Objelerle, süslerle bezenmiş olmasa bile ev sahibinin sevgisi ve emeğiyle hazırlanmışsa başka bir haz verir size.


Kullanılan renkler, belki masanın ortasına kondurulmuş bir küçük çiçek ya da size o eve ait olduğunuzu hissettirecek üstünde isminizin yazılı olduğu bir minik kart...


Mevsimlere göre de değişir sofraların şıklık yarışı. Yazın olabildiğince renklidir sofralar...Pembeler, maviler, sarılar ve göz alıcı turuncular. Sonbaharda turuncu ve sarıların dansı ağaçlardan düşen yaprakları hatırlatır bizlere. Kışın kırmızı, yeşil ve beyazla burnuna minik bir havucun kondurulduğu kardan adamın şapkası ve rüzgarda uçuşan atkısı gelir belki akıllara.


Renkler ya da mevsim ne olursa olsun hep huzurlu ve mutlu yemekler yensin sofralarda...Yemeklerin lezzeti kahkahalarla çoğalsın...




Country tarzını yansıtan minik bir karaf ve içinde yaz tadında çiçekler

Doğumgününe özel hediye paketleri
 
Beyaz ve yeşilin uyumuyla sadelik ön planda

Kışın içimizi ısıtan kırmızı ve pötikareli peçeteler

Sevimli Kuşlar Her yerde

Küçükken gökyüzüne bakıp onlar gibi uçabilmeyi kimbilir kaç kez hayal etmişimdir. Rengarenk kanatları, binbir çeşit sesleriyle kaç kere güne uyanmışızdır...Evet seviyorum onları hem canlı, hem objeler üstünde hem her yerde.


Dekorasyonda da sıkça kullanılan ikonlardan olan kuş figürleri cam objeler, seramikler, tablolar, döşemelik kumaşlar ve soframızı süsleyen binbir renkte çıkıyor karşımıza. Ben de mutfağımda, yaptığım kurabiyelerde, tabak takımlarım da hatta sofra süslemelerimde bile olabildiğince yer veriyorum bu sevimli canlılara.

İnternet üzerinden bulduğum kuşlu objeleri ve dekorasyon önerilerini sizlerle kuşlarım kategorisinde paylaşacağım. Hem kendi evimde bulunanlar, çevreden ilham aldıklarım hem de internette rastladıklarımı blogumda fotoğrafları ile yayınlayacağım.



Kumaştan yapılmış kuş figürlü süsler

Sevimli kavanozlar

Kuşlu elbise askısı

Fotoğrafları Torie Jayne'in bloğundan aldım.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...