19 Şubat 2012 Pazar

Özel tasarım kartlarım/ Scrapcard

Yeni bir merak bende ama çok da zevkli. Scrapcard...Rengarenk kağıtlardan, kurdelalardan, simlerden boyalardan kişiye özel kartlar tasarlıyorum. İster özel günlerde kutlama olsun ister bir kabahat işlendiğinde özür dilemeye yönelik olsun özel tasarım kartlarla istediğiniz mesajı sevdiklerinize ulaştırabilirsiniz. Sevdiklerinize mesajınızı ulaştırmanın farklı ve yaratıcı bir şekli..

Malzemelerimin çoğunu yurtdışından alıyorum scrapcard konusunda inanılmaz ürünler var. Martha Stewart ve özellikle hollandalı bir kaç markanın ürünleri muhteşem...keşke Türkiye'de de bu konuda daha çok çeşit bulabilsek..

Son yaptığım birkaç örnek...






Hobi Odam Detaylar

Yeni evimde en sevdiğim yerler hobi odam ve mutfağım. Country tarzında döşenmiş tamamıyla beyaz rengin hakim olduğu hobi odamın ve mutfağımın mobilyalarında gri eskitmeler var. Bu ruhu seviyorum. Kıyafette değil ama ev dekorasyonunda vintage bana huzur veriyor. Eskitme detayları keskin hatları yumuşatıyor ve mekanı daha huzurlu kılıyor.

Beyaz ve açık mavi rengin hakim olduğu hobi odama sütlü kahve tonlarını da kattım.

Hobi odamda herşeyi en ince detayına kadar organize ettim. Kumaşlarım, düğmeler, takı aksesuarları, hobi malzemeleri ve aile hediyesi dikiş makinem...

Artık bu kışı daha çok üreterek daha çok dikiş dikerek geçirmeyi planlıyorum.

Şöyle bir gezintiye var mısınız?



 

Mudo'dan aldığım atlı karıncam ve Ikea'dan aldığım minik tavşan

Kendi yaptığım asistanlarım Anna Maria ve Emily:)


Minyatür dikiş odası



Minyatür çamaşır odası





Eşimin Amerika'dan getirdiği sevimli Christmas bibloları



Minyatür giysi  odası


Hamile Bayan İçin Doğumgünü Pastası

Perşembe günü Nihan Hanım'dan gelen bir telefonla hamile bir bayan arkadaşı için doğumgünü pastası siparişi aldım. Nihan Hanım arkadaşım Melike vasıtasıyla bana ulaştı ve tatlı tatlı anlattı bana siyah saçlı hamile bir bayan ve yanında siyah bir köpeği olacaktı pastada. Fıstıklı ve çikolatalı 2 katlı bir pastaydı istedikleri.

Çok büyük zevkle çalıştım. Renkler ve puantiyeleri çok hoşuma gitti. Ayrıca pasta sahibi için el yapımı özel bir kart da tasarlayıp pasta ile birlikte teslim ettim. Umarım beğenmişlerdir. Pasta sahibinin doğumgünü tekrar kutlu olsun ve inşallah minik kızına da sağlıkla kavuşsun. Nihan Hanım ve Melkuşuma da ayrıca teşekkürler 
 
Siyah köpeğiyle hamile bayan pastası

Doğumgünü Scrapcard
 


6 Şubat 2012 Pazartesi

Haftasonu Marifetleri

Pazar gününü mutfakta geçirdim diyebilirim. Birbirinden leziz cupcakeler, turtalar ve kurabiyeler yaptım. Cupcake tarifini her zamanki tarifime fıstık ezmesi ekleyerek bir değişiklik getirdim. Üzerindeki kremaya biraz fıstık ezmesi ekledim ki hareket gelsin:)

Bu seferki tartım tuzlu hamurdan, içi sebzeli ve üzeri peynirli. Elmalı pudra şekerli kurabiyeler de ayrı bir lezzet...Tariflerini en kısa sürede yazacağım. sizlere. Fotoğrafları bir an önce paylaşmak istedim.

Herkese iyi haftalar


Elmalı kurabiyelerin üstüne nefis pudra şekeri

Fıstık ezmeli cupcakeler

Fıstık ezmeli cupcakelerin kremalı hali
Sebzeli peynirli tuzlu tart

2 Şubat 2012 Perşembe

Vintage Cupcakeler...

Lezzetini bilemem ama görüntüler harika. Pastel renklerle bezenmiş, birbirinden yaratıcı şekilleri ile bu cupcakeler gözalıcı.

Eğer cupcake yapabiliyorsanız süslemeler için bunları örnek alabilirsiniz.

Hepsi muhteşem...



  1. The Cupcake Blog
  2. Orangeandblossom
  3. The Cupcake Blog
  4. Vintage and Cake
  5. Big Fat Cook 

1 Şubat 2012 Çarşamba

Sevgiliye dair

14 Şubat'a az kaldı. Sevgilisine, sevdiğine, eşine sürpriz yapmak isteyenler için bir çok seçenek mevcut. Martha Stewart'dan sizler için seçtiğim birkaç öneri...

Ağız tadına düşkün olanlara
Şeker Tadında sürprizler

El yapımı kart önerileri

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...