28 Ekim 2012 Pazar

Sonbahar ....Kış...

Ekim ayını da bitirdik derken sonbahar  kendini hissettirmeye başladı artık. Akşamları çıkan rüzgarlar, çiseleyen hatta bazı zamanlarda gök gürültüsü eşliğinde yağan yağmurlar ve gözümüze çarpan yerlerde ayağımıza takılan sarı turuncu yapraklar...

Hazır olun sonbahar yerini hemen kışa bırakabilir... sonbahar ve kışı anlatan bir kaç detay...

Sonbahar dekorasyonları - Martha Stewart

Sonbahar Temalı Cupcakeler - partycupcakeideas


Masa süslemeleri
Bellenza - Shelterness - Minimal Trends - Celebrations At Home

Güzel bir kış geçirmek dileğiyle...

3 Ağustos 2012 Cuma

Leziz yemeklere özel döküm tencereler


Ünlü şeflerin lezzet sırlarından biri de olan döküm tencereler bizim alıştığımız teflon veya çelik tencere kültüründen biraz ayrışıyor. Şık duruşları, yemeğe kattığı  farklı lezzet ve country tarzı tasarımlarıyla tam bana göre. Jamie Oliver, Nigella; Rachel Ray gibi takip ettiğim ünlü şefler de döküm tencere tercih edenlerden. O nedenle ben de döküm tencereleri bir araştırmaya karar verdim.

Esse'de bir set buldum kendime. Yeşil, kırmızı renkleriyle çok şık. Tribeca Green setin adı hatırladığım kadarıyla ve oldukça şık.

Yurtdışında ünlü markalardan biri de Le Creuset. Özellikle kalp şeklinde olana bayıldım.

Evim dergisinin bu sayısıyla beraber Lava döküm tencere markasının bir broşürünü dağıtmış. İnceledim çok şık ve kullanışlı ürünler var. Hepsi harika ve göz alıcı. Sanırım değerlendirebilirim


Esse Essenso Tribeca Green


Le Creuset Kalp şekilli


Lava folk oval tencere


19 Temmuz 2012 Perşembe

2 yaş doğumgünü

Canım kızımın 2 yaş doğumgünü için çok sevdiği Minnie Mouse konseptini kullandım. Tüm organizasyon bana aitti. Davetiyeler, özel not kağıtları, cupcake süsleri, pastası, çikolataları, şekerleri, happy birthday bannerı herşey de Minnie Mouse vardı.

Tshirtüne işlediğim Minnie Mouse figürü ve kendi yaptığım tütüsüyle miniğim o gün tam bir prenses gibiydi.

Umarım her yaşı böyle mutlu ve güzel geçsin...

Nice yıllara miniğim...





26 Haziran 2012 Salı

56 yaş pastası

56 yaşına girecn Tevfik Bey'in doğumgünü için verilen pasta siparişi beni oldukça keyiflendirdi. Renkli bir kişiliğe sahip Tevfik Bey için verilen bilgilere göre kendisi kırmızı spor arabaları seven, teknesiyle gezmekten hoşlanan, sıkı bir Beşiktaşlı, hergün düzenli olarak 7 km yürüyüş yapan, işkolik, sushi seven, iPad ve iPhone'u elinden düşürmeyen bir kişiydi.

Bunların hepsini biraraya getirecek bir pasta tasarladım kendisi için..İçi fıstık krokan ve çikolatalıydı ve gerçekten çok beğenildiği haberlerini de aldım.

Kendisine güzel ve uzun bir ömür dilerim.


56 yaş pastası

Sweet 19

Elif Hanım 19 yaş doğumgünü kutlaması için benden tüm konsepti hazırlamamı istedi. Sweet 19 konseptiyle yola çıkarak vintage ve cupcake temalarını birarada kullandım.

Silivri de kendi evlerinde gerçekleştirecekleri doğumgünü kutlaması için geniş bir bahçe, pergola ve büyük bir masa gibi kullanım alanlarım vardı.

Vintage'ın etkisiyle danteller, beyaz ve pastel tonlar süsledi her yeri.

Happy Sweet 19 Elif....

 
Davetiye

Kurabiyeler


Sandalye süslemeleri


Doğumgünü masası


Doğumgünü Pastası


Elif'e Notlar


Goodie Bags


Nice yıllara Elif..


4 Haziran 2012 Pazartesi

El Yapımı Bez Bebeklerim

Hep sevmişimdir bez bebekleri...Sevimli yüzleri, minicik kıyafetleri ve elinize aldığınızda yumuşacık dokusuyla hep çocukluğumuzu anlatır bize. Benim de bir bez bebeğim vardı. Dedem yapmıştı koca bir yastığı bozarak:) Anneannem yastığı ararken koca bir bebekle çıkmıştık karşısına:) O kadar oyuncağımın arasında onun yeri başkaydı çünkü emek vardı her nakışında..

Şimdi ben de çok seviyorum bez bebek yapmayı..hatta bayılıyorum...Devam da edeceğim yapmaya ve sevdiklerime hediye edeceğim hatıra olarak...Bir de çerçevelerim var bebek odalarına asılan sevimli mi sevimli..Onlar da tamamen el işi...


El yapımı çerçeveler
Bebek odası çerçeveleri

El yapımı bez bebekler


12 Mayıs 2012 Cumartesi

Son yaptığım scrapcardlar...

Hergün scrapcardlarıma bir yenisini daha ekliyorum. Gerçekten ciddi el becerisi ve özen isteyen bir iş ama bana büyük keyif veriyor. Umarım sahipleri de beğenirler.

Son yaptıklarımdan bir kaç tanesi..

Hande Hanım'ın doğumgünü kartı
Kına Gecesi davetiyesi

Pastasıyla beraber yolladığım bir doğumgünü kartı
Melike Hanım için yaptığım rengarenk bir doğumgünü kartı

Yeni evlenen çifte hediyesiyle birlikte

Muppet Show Pasta

Daha önce yapmamıştım Muppet Show pasta ama inanın çok eğlendim. Zaten küçüklüğümden beri sevdiğim karakterlerdir Miss Piggy ve Kermit:)

Hande Hanım eşi Eytan Bey'in doğumgünü için Muppet Show'un karakterlerinden oluşan bir pasta yapmamı istedi. Dedim de ya daha önce yapmamıştım ama karakterleri o kadar iyi biliyorum ki tam istediğim gibi kolay oldu. Piggy'nin kokoşluğu tam yansıdı mı bilmem ama çok keyifli çalışma olu çoookk:)

Nice mutlu yıllara Eytan Bey...

26 Mart 2012 Pazartesi

Doğumgünü ve Paskalya Scrapcard

Yenidoğan bebek hediyesiyle birlikte verilecek bir kart tasarladım Hande Hanım için. Mavi, bej ve kahve tonlarında hazırladığım kartı minik bir ayıcıkla süsledim. Erkek bebek kartlarında kızlar kadar süslü çalışmıyorum ama yine de sevimli bir iş çıktı ortaya.

Paskalya yaklaşıyor. Paskalya Bayramı kutlayan tanıdıklar için hazırlayacağım kurabiyeleri verirken kartlarımdan da hediye etmek istiyorum.
Happy Easter

Erkek bebek için hediye kartı

22 Mart 2012 Perşembe

Nişan Pastası ve kurabiyeler

Bu akşam sevgili Esen Hanım ve Özdal Bey nişanlanacaklar. Umarım yıllar boyu çok çok mutlu olurlar. Kendilerini tanıyor olmasam da pastanın üstüne onları sembolize eden nişanlı çift figürünü koymayı ben önerdim. Pasta çikolatalı krema ve bol fıstıklı olarak hazırlandı. Üzeri Esen Hanım'ın isteği üzerine pembe ve mor güllerle süslendi..Nişan tarihleri ve yüzükler de yerleştirildi ve son olarak da sevimli maketler..

Kurabiyelerde de yine mor güller ön plandaydı.

Umarım Esen Hanım ve Özdal Bey'in pasta kadar tatlı bir hayatları olsun, ağızlarının tadı hiç bozulmasın.











21 Mart 2012 Çarşamba

Baskıya Hazır Alışveriş ve Notlar Listesi

Alışverişe çıkınca bazen hiç de ihtiyacımız olmayan bir şeyi alıp  bazen de alacaklarımızı unutup geliriz. O yüzden her zaman elimizde listeyle gitmek en mantıklısı aslında.

Printables - Baskıya Hazır köşemizin konuğu "Alışveriş Listesi" oldu. Sizler için hazırladım umarım işinizi görür.

Bir de kendinize ait ya da evinizle ilgili notlarınızı almanız için "Notlar" isimli bir tasarım sizleri bekliyor.

Basıp kullanabilirsiniz:)

Alışveriş Listesi
Notlar

Etiketler ve Süsler

Sizler için çıkış alıp paketlerinizi süsleyebileceğiniz şık tasarımlar hazırladım. Printerdan basıp üzerine hediyenizi vereceğinizi kişinin ismini ve kendi isminizi yazmanız yeterli.. İsterseniz kartona yapıştırıp köşesinden delerek sallanan bir etiket olarak kullanın isterseniz paketin üstüne yapıştırın.

Kuşları sevdiğim için tasarımda da kullandım.

Hazır paskalya da yaklaşmışken kurabiyelerinizi, kek ve çöreklerinizi pişirin paketleyip etiketleyin ve sevdiklerinize verin.









5 Mart 2012 Pazartesi

ScratchCraft

Bayıldım ben bunlara. Keçeden yapılmış hepsi. Etsy'den satın alabilirsiniz ya da eğer keçeden objeler yapıyorsanız size de ilham verebilirler.

Daha fazlası için ScratchCraft

Ev Yönetim Listeleri



Evimizde düzen isteriz değil mi? Herşey yerli yerinde olsun. Düzenli tertipli olsun..Ev tertemiz olsun mis gibi koksun. Elinizi attığınızda herşeyinizi bulabilesiniz.

Bunlar bir şekilde olur da bir de işin diğer tarafı var. Bunları belli bir plana oturtmak...

Dip köşe temizliği ne kadar zamanda bir yapalım? Hangi odayı hangi gün derinlemesine bir temizleyelim. Dolap içleri, camlar, çerçeveler...En küçük ayrıntıya kadar.

Kilerimde neler var? Dondurucuya neler atmıştım?

Alışveriş yaparken hem ekonomik olalım hem de eksik bırakmayalım.

Bu ay çok harcamışım ne yapacağım dememek...

Çocukların beslenme planını eksiksiz tamamlamak...

vee evinizin düzenini gerçek anlamda sağlamak adına sizlerle faydalı bir link paylaşacağım.

http://www.getbuttonedup.com/ ...Market alışveriş listesinden çocukların beslenme çantalarına konacak gıdaya, evinizde dip köşe temizlik detaylarını tutacağınız listelerden ekonomi yapmaya kadar bir çok ücretsiz indirebileceğiniz dosya mevcut. İsterseniz İngilizce olarak kullanın isterseniz Türkçe'ye çevirip etrafınızla da paylaşın..

Ayrıca ücretsiz indirebileceğiniz tagler, etiketler de mevcut...Buradan ulaşabilirsiniz..

19 Şubat 2012 Pazar

Özel tasarım kartlarım/ Scrapcard

Yeni bir merak bende ama çok da zevkli. Scrapcard...Rengarenk kağıtlardan, kurdelalardan, simlerden boyalardan kişiye özel kartlar tasarlıyorum. İster özel günlerde kutlama olsun ister bir kabahat işlendiğinde özür dilemeye yönelik olsun özel tasarım kartlarla istediğiniz mesajı sevdiklerinize ulaştırabilirsiniz. Sevdiklerinize mesajınızı ulaştırmanın farklı ve yaratıcı bir şekli..

Malzemelerimin çoğunu yurtdışından alıyorum scrapcard konusunda inanılmaz ürünler var. Martha Stewart ve özellikle hollandalı bir kaç markanın ürünleri muhteşem...keşke Türkiye'de de bu konuda daha çok çeşit bulabilsek..

Son yaptığım birkaç örnek...






Hobi Odam Detaylar

Yeni evimde en sevdiğim yerler hobi odam ve mutfağım. Country tarzında döşenmiş tamamıyla beyaz rengin hakim olduğu hobi odamın ve mutfağımın mobilyalarında gri eskitmeler var. Bu ruhu seviyorum. Kıyafette değil ama ev dekorasyonunda vintage bana huzur veriyor. Eskitme detayları keskin hatları yumuşatıyor ve mekanı daha huzurlu kılıyor.

Beyaz ve açık mavi rengin hakim olduğu hobi odama sütlü kahve tonlarını da kattım.

Hobi odamda herşeyi en ince detayına kadar organize ettim. Kumaşlarım, düğmeler, takı aksesuarları, hobi malzemeleri ve aile hediyesi dikiş makinem...

Artık bu kışı daha çok üreterek daha çok dikiş dikerek geçirmeyi planlıyorum.

Şöyle bir gezintiye var mısınız?



 

Mudo'dan aldığım atlı karıncam ve Ikea'dan aldığım minik tavşan

Kendi yaptığım asistanlarım Anna Maria ve Emily:)


Minyatür dikiş odası



Minyatür çamaşır odası





Eşimin Amerika'dan getirdiği sevimli Christmas bibloları



Minyatür giysi  odası


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...