Mutfakta

Mutfakta Kış Alışverişi

Benim için en keyiflisi soğuk bir havada evde içimizi ısıtacak bir çorba yapmak ve dışarıyı izleyerek yudumlamaktır. Hele de içine kızarmış ekmekleri batırırsanız değmeyin lezzetine..

Benim çorbalarım bol baharatlıdır. Kışın hastalıktan koruyan zencefil, sindirime yardımcı nane ve kekik, C vitamini deposu limon ve tabiki favorim kişniş. Aslında et yemeklerine daha çok yakışır ama ben her yemeğime koyuyorum  kişnişi hatta sabahları zeytinyağı ve domatesle karıştırıp ekmeğimi bandıra bandıra keyfini çıkarıyorum.

Leziz bir çorba için baharatların ve malzemelerin de taze olması gerekir.

Önceden 1 büyük boy tavuk göğsünü haşlayın. Ve küçük parçalara ayırıp bekletin.Tavuğun suyunu da saklayın.

1 litre suya haşlanmış tavuğun suyunu da ekleyip kaynatın. Küçük doğranmış 1 soğan,1 baş sarmısak,  1 adet kabak, 2 adet patates, 1 küçük boy kereviz, 3 çorba kaşığı konserve mısır, 5-6 dal ıspanak ekleyip sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Ardından maydanoz ve dereotu ekleyin. Tuz, karabiber, kişniş, zencefil, nane ve kekik ekleyip bir taşım daha kaynatın.Hazırlanmış olan tavukları da çorbaya ekleyin. Son olarak 1 yumurta sarısı ve limon suyunu iyice çırpıp çorbanın terbiyesi için içine katın ve 2-3 dakika daha kaynatın.

Afiyet olsun...


Sıcacık bir kış için...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...